انتشار متن کامل تصحیح «روضه الشهدا»

انتشارات علمی و فرهنگی متن کامل کتاب «روضه الشهدا» اثر حسین واعظ کاشفی را با تصحیح دکتر حسن ذوالفقاری همزمان با دهه اول محرم ۱۳۹۹، روانه بازار کتاب کرده است. تمرکز این کتاب بر واقع کربلاست ولی ابوابی از آن به شرح مصائب سایر انبیا و امامان شیعه اختصاص دارد.

«روضه‌الشهدا» در ۱۰ باب نوشته شده است که نخستین آن با عنوان «در ابتلای جمعی از انبیاء» نوشته شده و ماجرای رنج‌ها و مصائب برخی از پیامبران را روایت می‌کند. در باب دوم کتاب به موضوع ظلم قبیله قریش به پیامبر اکرم (ص) وارد می‌شود و در باب سوم ماجرای رحلت پیامبر اکرم (ص) را بازگو می‌کند.

باب چهارم این‌کتاب در احوالات حضرت فاطمه (س) است و باب پنجمش هم به زندگی حضرت علی (ع) از ولادت تا شهادت اختصاص دارد. باب ششم در بیان فضایل امام حسن (ع) و باب هفتم در مناقب امام حسین (ع) نوشته شده است. در باب هشتم، به شهادت حضرت مسلم ابن عقیل (ع) پرداخته می‌شود و در باب نهم ماجرای ورود امام حسین (ع) به کربلا و نبرد با لشکر یزید را با تفصیل بیان شده است.

باب پایانی این کتاب نیز شرحی بر مصیبت‌های وارد شده بر اهل بیت (ع) پس از واقعه عاشورا است.

این کتاب اواخر عهد تیموریان تألیف شده و پس از انتشار به عنوان منشأ روایی تعزیه به شکل‌گیری فرهنگ عامه تشیع در ایران و سایر مناطق شیعه‌نشین کمک شایانی کرده است. شاعران، نویسندگان، و داستان‌سرایان متعددی از روضه الشهدا برای خلق آثار ادبی و هنری الهام گرفتند. امروزه برداشت عامه مردم از واقعه کربلا همچنان متأثر از این کتاب است. عمده شهرت روضه الشهدا به دلیل عبارت‌پردازی‌های زیبای آن است که به شیوه گلستان سعدی، با نثری مسجع و جذاب و با بهره‌گیری از عناصر داستانی نوشته شده است.

نسخه تصحیح‌شده انتشارات علمی‌فرهنگی از این‌کتاب با ۸۰۵ صفحه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان عرضه شده است.

نویسنده: صادق وفایی
تاریخ: 3 شهریور 1399
ساعت: 11:20 ب.ظ

پاسخ دهید